Sajam za decu

20.05.2011.

Naredna tri dana deca i dame biće centar svih dešavanja na Beogradskom sajmu. Od 20. do 22. maja održavaju se dve specijalizovane manifestacije – 7. CAMPINA FRUTTIS DEČIJI SAJAM i 1. LADY FAIR.


Dečiji sajam

Data/Images/deciji_5610_s_no1.jpgUz puno zabave, osmeha i lepih trenutaka počeo je i 7. CAMPINA FRUTTIS DEČIJI SAJAM. Manifestaciju namenjenu najmlađima, njihovim željama i potrebama, organizuju beogradske firme SNAR GROUP i SKY VISION. Brojni izlagači predstavljaju najrazličitije proizvode i sadržaje neophodne za pravilan rast i razvoj beba i dece. Roditelji za svoje mališane mogu da pronađu nebrojeno mnogo proizvoda – od odeće i obuće, hrane, igračaka, kozmetike i nameštaja, do usluga koje se odnose na dečije obrazovanje, štednju, osiguranje, izdavačku delatnost i kreativne radionice – ples, glumu, ritmiku.

Sajam obuhvata i sportska dešavanja – od promocije različitih sportova, takmičenja do druženja sa sportskim idolima. Važan segment je i program stručnih predavanja o pravima dece, novosti iz dečije i socijalne politike, predavanja o zdravoj ishrani, kao i predstavljanje najnovijih saznanja iz pedijatrije.

I ove godine napravljen je Kutak za bebe, u kome roditelji mogu da nahrane i presvuku svoje mališane, ali i da ostave kolica i ostalu „prateću opremu“.

Kao i na prethodnim manifestacijama ulaz je besplatan, kao i svi programi u kojima deca mogu da učestvuju a roditelji da uživaju u njihovim aktivnostima.


Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova:

- Srbiji je potrebna demografska strategija koja bi ekonomskim merama dovela do povećanja nataliteta, što je društveni interes a ne stvar dobre volje. Statistički podaci pokazuju da je u Srbiji svake godine sve manje novorođene dece i to je ozbiljan društveni problem. Porodicama sa više dece treba obezbediti različite ekonomske olakšice i beneficije, a i majke treba da imaju veće prava, bar onakva kakva su imale pre nekoliko decenija. Poreze na sve artikle namenjene deci treba smanjiti, naknade za porodilje treba da budu redovne i veće, rekao je Ivica Dačić na ceremoniji svečanog otvaranja Dečijeg sajma.

 

Data/Images/deciji_5591_s.jpg

Data/Images/deciji_5600_s.jpg

Data/Images/deciji_5614_s.jpg

Data/Images/deciji_5640_s.jpg