Sajamska ponuda - izlagači predlažu (4)

29.03.2011.

HONDA

Uz korporativnu parolu "Snaga snova", "Honda" je nastupila i na ovogodišnjem Salonu automobila. Restilizovana „honda accord“ predstavljena je beogradskoj publici odmah posle Salona automobila u Ženevi.

Ideja ovogodišnjeg nastupa potencira napredne tehnologije, koje primenjuje u svim aspektima svog poslovanja - od projektovanja proizvoda koji ne zagađuju životnu sredinu, preko procesa proizvodnje koji su takođe "čistiji", pa do tehnoloških dostignuća koja podižu sigurnost vožnje na najviši nivo.

Izloženo je nekoliko modela - restilizovani "accord", "jazz hybrid", "CR-Z", "civic 5D", "civic type S" i "CR-V".

Model "accord" sa paketom opreme "elegance" u ponudi je po ceni od 21.900 evra, "honda civic 5D", dobitnik nagrade za dizajn "Red dot", uz sajamski popust prodaje se po ceni od 13.900 evra. SUV model "CR-V 2.0 4x4" ima sajamsku cenu od 22.500 evra.

U toku Sajma, za svu originalnu "honda" dodatnu opremu odobren je  popust od 1 odsto.

Data/Images/honda_4548_s.jpg

Data/Images/honda_4549_s.jpg

Data/Images/honda_4552_s.jpg

Data/Images/honda_4554_s.jpg

KIA

KIA je na 49. međunarodnom salonu automobila premijerno prikazala novi model "pro ceed". Prodaja novog automobila već je počela, a početna cena za benzinca je 9.990 evra.

Ovaj model ima paket opreme koja uključuje 6 vazdušnih jastuka, ABS+EBD, servo upravljač podesiv po visini i dubini, klima uređaj, radio/cd/mp3 sa komandama na upravljaču, USB+AUX priključak, komande audio-sistema na upravljaču, putni računar i električni podizači stakala.

Najjeftiniji dizel sa paketom opreme "LX fresh" košta 12.990 evra.

Za sve modele važi sedmogodišnja garancija na kompletno vozilo. Garancija važi u svim evropskim zemljama, besplatna je i u potpunosti prenosiva na sve buduće vlasnike vozila.

Za ovogodišnji Sajam KIA Auto je omogućila popuste za sve modele i nekoliko vidova finansiranja. U ponudi su "ceed", "ceed sw", "venga", "soul", "sportage" i "sorento", a od dostavnih vozila izložen je model "K2900".

U zavisnosti od modela i paketa opreme, popusti se kreću i do pet hiljada evra.

Data/Images/kia_4558_s.jpg

Data/Images/kia_4560_s.jpg

Data/Images/kia_4562_s.jpg

Data/Images/kia_4564_s.jpg

SAAB

"SAAB", čuveni švedski proizvođač automobila, predstavio je na Sajmu nove modele. Najveća zvezda ove godine je novi "9x4", model predstavljen nedavno u Ženevi. Reč je o prelepom SUV vozilu, terencu za koji će se cena znati tek na jesen, a očekuje se da će iznositi između 45 i 55 hiljada evra.

Dizajner ovog automobila je Jason Kastriota, čovek čije su kreacije "ferari 599", "maserati grand turismo" i mnogi drugi modeli.

Kompanija je jedan od najpriznatijih svetskih proizvođača premijum vozila sa bogatom istorijom na polju inovacija. Priznata je kao inovator u primeni turbo punjača, a karakteriše je i dosledan rad na obezbeđivanju sigurnosti automobila, kao i uvođenje "fledž-fuel" tehnologije kroz "Saab BioPonjer".

"SAAB" je na 49. međunarodnom salonu automobila napravio dobru ponudu za svoje modele. Početna cena vozila "9-3 sport sedan" je 22.500 evra. Za njega su ponuđena dva paketa opreme i veliki izbor motora, a gotovinski popusti idu od 4.700 evra (za paket "grifin") do 4.850 evra (za "grfin nordik" paket opreme). Model "9-3 sport kombi" košta od 23.600 evra, a osnovna cena izuzetnog "9-5 sport-sedan" je 35.600 evra.

Data/Images/saab_4282_s.jpg

Data/Images/saab_4286_s.jpg

Data/Images/saab_4287_s.jpg

Data/Images/saab_4288_s.jpg

SUBARU

Japanski proizvođač "Subaru" pripremio je niz povoljnosti za kupce na Salonu automobile. Ove godine nema premijernih predstavljanja, ali posetioci mogu da izaberu jedan od brojnih modela koji su I do sada bili u ponudi - "legacy", "sedan", "autbek", "impreza", "forester", a od džipova tu je popularni "šumar". Ono što ga izdvaja od ostalih vozila iste klase je idealno izbalansirani motor i simetrični pogon na sva četiri točka. Izložene su verzije sa benzinskim i dizel motorom od 2.000 kubika, sa 150 konjskih snaga.

Posetioci Beogradskog sajma mogu da vide i "imprezu" sa petoro vrata i nešto skromnije kubikaže od 1.500 ccm. Ipak, sa obrtajnim momentom od 142 nm i snagom od 107 ks, ovaj automobil je vrlo pouzdan na putu. I on se nalazi na popustu, ali je znatno atraktivnija ponuda za njegovu sportsku verziju, koja donosi uštedu od čak 4.000 evra. To je i najveće sniženje koje se nudi za "subaru" modele.

U atraktivnu ponudu spada i model "autbek" u dizel verziji, koji je po snazi i zapremini motora vrlo sličan „foresteru“. Odlikuju ga elegantna unutrašnjost, platnena sedišta i mogućnost podešavanja volana u četiri različita položaja.

Data/Images/subaru_4592_s.jpg

Data/Images/subaru_4594_s.jpg

Data/Images/subaru_4596_s.jpg

Data/Images/subaru_4597_s.jpg