Sajam radosti i smeha

10.10.2008.

Dečiji sajam "Kanal D - smešariki" svečano i vrlo atraktivno je otvoren na Beogradskom sajmu, ali izveštaj sa ovog događaja nema neki preveliki značaj - to je, jednostavno, trebalo videti.

Svi govornici, a bilo ih je mnogo, verovatno nikada nisu imali kraće govore, ali pričali su upravo onoliko koliko su mogli da drže pažnju mališana i na način razumljiv deci. Učesnici i sponzori nisu krili zadovoljstvo dešavanjima na Dečijem sajmu na dan otvaranja, izuzetnom posećenošću, a organizatori su se sumom od 100 hiljada dinara priključili akciji kupovine pokretnog digitalnog mamografa.

-Iako je u toku Dečja nedelja, neću da pričam ništa ozbiljno, neću da pominjem probleme, još manje zakone. Želim samo da vam kažem - družite se, uživajte, smejte se, i to je dovoljno da drugi Dečiji sajam proglasim otvorenim, rekao je Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalna pitanja.

Direktor Beogradskog sajma, Anđelko Trpković, rekao je da se na Sajmu godišnje organizuje više od 40 manifestacija, ali da svakako ni jedna nije radosnija. On se deci zahvalio za svaki osmeh, i te kako potreban odraslima, i najavio da će Beogradski sajam za ovu manifestaciju ubuduće obezbediti više hala, što će, sudeći prema interesovanju dece i roditelja, verovatno biti potrebno.

-Svi vrtići ubuduće moraju da liče na Dečiji sajam, jer je ovde sve izuzetno, rekla je Ljiljana Jovčić, član Gradskog veća Beograda za dečiju i socijalnu zaštitu.