Велико интересовање за Сајам безбедности

02.11.2011.

Data/Images/isec201101m.jpgiSEC - Међународни сајам безбедности објеката, инфраструктуре, лица и пословања, отворен је на Београдском сајму и трајаће до суботе, 5. новембра.

Говорећи на свечаном отварању, Велибор Совровић, потпредседник ПКС, рекао је да је реч о веома значајној манифестацији која омогућује бројне контакте и пружа прилику да се сагледају најефикаснији облици супротстављања свим облицима криминалитета.

Сајам је прогласио отвореним Драган Марковић, државни секретар Министарства унутрашњих послова, који је госте поздравио у име министра Ивице Дачића и свих осталих припадника МУП-а:

– МУП Србије је и излагач и покровитељ Сајма безбедности, а његово одржавање је потврда свеобухватних напора друштва да се успешно супротстави свим облицима криминала. МУП континуирано унапређује сарадњу са свим домаћим и страним организацијама и институцијама из области безбедности, а iSEC је и прилика за размену искустава, знања и иновација, рекао је Марковић.

На две хиљаде квадрата пословним посетиоцима и заинтересованој публици у наредна три дана представиће се 55 директних излагача и више од 200 компанија из 35 земаља. У односу на прошлогодишњу, прву манифестацију, овогодишњи iSEC има шири излагачки асортиман, већи број стручних пратећих програма, а биће уприличени и бројни пословни сусртети.


Не пропустите на дан отварања

Први дан на Сајму безбедности обележиће два скупа - iSEC Know How и Информационе безбедности – sBIT.

На првом ће бити представљене актуелности у систему јавне безбедности и сектору приватног обезбеђења, као и хармонизација Закона о приватном обезбеђењу са европским законима.

У оквиру скупа посвећеног информационој безбедности посетиоцима ће бити представљена безбедност сајбер простора - концепт, искуства и технологије. Представници Савета за националну безбедност говориће о имплементацији Закона о тајности података, а сарадници повереника за информације од јавног значаја и заштиту података говориће о примени и искуствима Закона о заштити података и личности.